Hoe lang kan ik aan het werk met een uitzendovereenkomst?
Kan ik korting krijgen op een zorgverzekering via Manpower?
Volgens welke cao ga ik werken?
De ABU cao bekijk je hier.
Hoe kan ik mijn arbeidsovereenkomst ondertekenen?
Klik naast jouw overeenkomst op de knop ‘Teken of wijs af’. Er opent een nieuw scherm waarin je het bestand ziet staan. Lees dit goed door. Als je het document hebt gelezen, kun je het ondertekenen. Hiervoor klik je op ‘start’. Vervolgens klik je op het pennetje en kun je jouw handtekening invullen. Als je dit hebt gedaan klik je op ‘Onderteken document.’ Je hebt nu jouw document ondertekend.
Wanneer je een fout ziet in het document, klik je op ‘Afwijzen’.
Er staat een fout in je arbeidsovereenkomst, wat moet je doen?
Waar vind ik de verlenging van mijn arbeidsovereenkomst?
Kan ik mijn verlenging ook printen of opslaan?
Ik heb een e-mail ontvangen over mijn verlenging maar ben deze kwijt. Hoe kan ik de verlenging van mijn overeenkomst nu toch bekijken?
Ik kan mijn verlenging niet online openen en/of inzien, wat nu?
Heb je problemen met het openen van jouw overeenkomst? Probeer dan het volgende:
- Log in op de Manpower-portal vanuit een andere browser of apparaat en probeer het opnieuw.
- Download de verlenging door te klikken op het document.
Lukt het niet? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van Manpower.
Hoe vul ik mijn uren in?
Hoe zet ik mijn uren in PEP?
Hoe werkt het fasensysteem?
Fase A Uitzendovereenkomst
De fase A uitzendovereenkomst is de meest flexibele vorm van uitzenden. De overeenkomst eindigt wanneer het bedrijf waar je gaat werken de opdracht opzegt. De duur van de opdracht is van tevoren nog niet vastgelegd en kan dus variëren. Voor elk uur dat je werkt word je uitbetaald. Een fase A uitzendovereenkomst kun jij op elk moment beëindigen.
Fase A Detacheringsovereenkomst
Bij een fase A detacheringsovereenkomst spreken we de duur van de overeenkomst wel van tevoren met elkaar af. De duur en het aantal contracten in fase A is onbeperkt, zolang de maximale termijn van 52 weken niet wordt overschreden. Voor elk uur dat je werkt word je uitbetaald, mits de loondoorbetaling schriftelijk is uitgesloten.
Heb je fase A voltooid en blijf je werken voor Manpower, dan kom je in fase B terecht. Deze fase duurt maximaal drie jaar. En je kunt maximaal zes detacheringsovereenkomsten voor bepaalde tijd krijgen.
Ben je voor 1-1-2022 gestart?
Dan is er een overgangsregeling van toepassing. Je kunt dan in 2022 tot maximaal 78 gewerkte weken werken in Fase A. In Fase B kun je maximaal 6 contracten in 4 jaar blijven. De einddatum voor de overgangsregeling is 31-12-2022. Daarna valt iedereen onder de nieuwe ABU CAO regeling:
Maximaal 52 gewerkte weken in Fase A en maximaal 6 contracten in 3 jaar in Fase B.
Wil je precies weten hoe het dan voor jou zit? Neem dan contact op met jouw Manpower Contactpersoon van de vestiging.
Wat moet ik meenemen naar de eerste afspraak?
- Een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart of paspoort)
- Certificaten die vereist zijn voor het uitoefenen van jouw functie (zoals een rijbewijs)
Als je geen Nederlandse identiteit hebt, moet je twee dingen meenemen:
- Je legitimatie of verblijfsvergunning.
- Een document waar je BSN op staat, zoals een brief van de Belastingdienst of je zorgpasje.
Het legitimatiebewijs hebben we nodig voor je gegevens en om je later jouw salaris te betalen.
Kan ik via Manpower een hypotheek aanvragen?
Het is mogelijk om via Manpower een hypotheek aan te vragen, dit noemen we de perspectiefverklaring. Om hier in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring, dien je eerst aan een aantal voorwaarden te voldoen.
Bekijk hier alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een perspectiefverklaring. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!
Kan ik na mijn pensioen via Manpower (blijven) werken?
Ja dat kan, in de cao voor uitzendkrachten is hiervoor een aparte regeling.
Bekijk de cao voor uitzendkrachten hier.
Welk type contract kan ik via Manpower krijgen?
Werk je op uitzendbasis of op detacheringsbasis bij een van onze opdrachtgevers? Dan zijn wij jouw werkgever en krijg je een overeenkomst of een fase-contract.
Je kunt ook rechtstreeks in dienst komen bij een van onze opdrachtgevers. Je ontvangt dan een tijdelijk of vast contract. Meer informatie vind je hier.
Worden er evaluaties en beoordelingen gehouden?
Bij mijn opdrachtgever wordt gewerkt met een planning, hoe werkt de app?
Heb ik dezelfde rechten als een medewerker in vaste dienst?
In de ABU cao wordt voor een aantal onderdelen verwezen naar de cao van de opdrachtgever. Dit noemen we de inlenersbeloning. Dit betekend dat jij op een aantal punten dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als een vaste medewerker in dienst van de opdrachtgever. Het gaat hier om het periodiek loon, toeslagen en overwerkuren, kostenvergoeding, initiële loonsverhogingen, periodieken, ADV-dagen, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, eenmalige uitkeringen en vanaf 2023 ook de eindejaarsuitkering. Als je niet onder de inlenersbeloning valt, dan heb je andere rechten. Meer informatie hierover kun je vinden in de cao voor uitzendkrachten. Bekijk het hier.
Wat is de Stichting PAWW?
De regeling is in het leven geroepen na het verkorten van de wettelijke WW en loongerelateerde WGA-uitkering in 2016. De PAWW is een ‘private aanvulling’ daarop. Stichting PAWW regelt alles rondom de aanvullende uitkering. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van SPAWW.